Doorn Eden Films

Over Doorn Eden Films

PersfotoDoorn Eden Films is een onafhankelijke Nederlandse filmmaatschappij opgericht door filmmakers Tristan van Doorn en Jeroen van Eden. Zij schrijven, regisseren en produceren sinds 2008 nationale en internationale speelfilms. Doorn Eden Films richt zich op het maken van creatieve en originele filmprojecten. Eén van de belangrijke speerpunten van het bedrijf is een podium te bieden aan jong kwalitatief hoogwaardig talent en zal zich steeds nadrukkelijker manifesteren binnen de Nederlandse filmscène.

Beide filmmakers zijn sinds jonge leeftijd gefascineerd door film. Tijdens hun studie Film & Videotechniek leerden de twee creatieve talenten elkaar kennen en bleken artistiek op dezelfde golflengte te zitten. In 2009 werden de eerste gezamenlijke artistieke stappen gezet met het filmdebuut ‘Exit’; een korte thriller welke reeds in 2010 genomineerd werd tijdens het Filmfestival Utrecht over Utrecht. Kort daarop volgde ‘Apartment 302’ een Amerikaanse productie welke geheel in New York tot stand gekomen is. In de zomer van 2010 begon het duo aan hun meest ambitieuze filmproject tot dan toe, de korte thriller ‘Inspiratie’.

‘Inspiratie’ werd in 2012 opgevolgd door de actiethriller ‘Afrekening’ waarvoor Jeroen van Eden het scenario en de regie in handen had. In 2013 werd de korte horror film ‘Something Slender’ gerealiseerd, een Engelstalige productie gebaseerd op het internetfenomeen ‘The Slender Man’. Voor de komende jaren staan er nog veel projecten in de steigers, dit zijn zowel korte speelfilms als lange speelfilms die bestemd zijn voor een bioscoop en online release.


Biografie Tristan van Doorn

Als kind raakt Tristan van Doorn (1987) geboeid door het fenomeen film; kijken, schrijven en maken. Tijdens zijn middelbare schoolperiode aan het Baarnsch Lyceum volgt hij een workshop over filmtechniek en ambitie voor het filmvak krijgt vorm. De keuze voor een vervolgopleiding is snel gemaakt. Na de HAVO volgt een opleiding Fotografie & Videotechniek aan het Technisch College Ede. Hier leert hij collega Jeroen van Eden kennen; een studiegenoot met dezelfde passie.

Na de afronding van zijn studie neemt Tristan een besluit: Hij richt een eigen bedrijf op: Van Doorn AV Producties, gespecialiseerd in bedrijfsfilms en het detacheren van personeel voor overige audiovisuele producties. Tegelijkertijd doet zich de mogelijkheid voor een aantal maanden cursus te volgen aan de New York Film Academy in New York City. Een intensieve tijd volgt.

aanmelding_4Aan de New York Film Academy voelt Tristan zich als een vis in het water. De bijzondere sfeer van de “Big Apple” maakt een onuitwisbare indruk op hem en de samenwerking met zijn internationale studiegenoten, allen met dezelfde passie, is voedsel voor de creatieve geest. Er volgt een intensieve uitwisseling van ervaring en creativiteit. Aanvankelijk wil hij zijn zelfgeschreven “A New York Tale” verfilmen. Echter is hij met het scenario nog niet tevreden en zet het plan in de ijskast. Na een avondje horrorverhalen lezen schrijft hij in een paar uur het verhaal “Apartment 302”. Dit leidt enkele weken later tot het verwezenlijken van een korte film. Voor de hoofdrol tekent Isis King (te zien in Martin Scorsese’s miniserie Boardwalk Empire).

Na terugkeer uit New York worden de activiteiten van Van Doorn AV Producties intensief opgepakt. Al snel volgen opdrachten als werkt Tristan mee aan diverse producties als belichter en cameraman. Ondertussen is de officiële samenwerking met voormalig studiegenoot Jeroen van Eden een feit, en groeit de ambitie om samen speelfilms te maken.


Biografie Jeroen van Eden

Jeroen van Eden (1985) is schrijver, regisseur, editor en webdesigner. Al op zeer jonge leeftijd raakte hij gefascineerd door film. Gedreven om zelf ‘beeldverhaal’ te maken maakt hij reeds op 10-jarige leeftijd met behulp van een video 8 camera zijn eerste korte speelfilm. Muziek speelt tevens een belangrijke rol in zijn leven. Hij zingt en acteert in een populair kinderkoor, treedt op voor TROS Kids voor Animals, speelt mee in de bekende rock opera Jesus Christ Superstar en werkt mee aan diverse nasynchronisatie projecten voor o.a. EA Games en Walt Disney.

Intussen heeft de film en muziek definitief een vaste plaats gekregen in zijn leven. Tijdens zijn middelbare schoolopleiding volgt hij ‘alvast’ een cursus scenarioschrijven en grafische vormgeving. Naast film is webdesign één van de vele creatieve activiteiten waarin hij zich heeft gespecialiseerd. In 2004 volgt een opleiding Fotografie en Videotechniek aan het Technisch College Ede waar hij al snel bevriend raakt met studiegenoot Tristan van Doorn die tevens een passie heeft voor film.

jeroen_geluidNa succesvol te zijn afgestudeerd is hij van start gegaan als freelance editor en richt enkele maanden daarna zijn bedrijf Jeroen van Eden Producties op dat zich specialiseert in audiovisuele producties en webdesign. Daarnaast houdt hij zich bezig met het componeren van filmmuziek.

Sinds 2011 werkt hij in het familiebedrijf Adarte en is ook werkzaam als freelance webdesigner en computerspecialist. Bezoek zijn persoonlijke website op Jeroenvaneden.com